Onze recepten
For page zuurkoolcasselerribschotel

Chili-zuurkoolschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 uitje
  • Boter (voor het beboteren)
  • 1 groene paprika
  • 1 rookworst
  • 1 eetlepel olie
  • 1 zakje Chili con carne mix
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 450 gram zuurkool
  • 1 literblik bruine bonen
  • Tabasco

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (een heteluchtoven op 175 graden Celsius) en beboter een ovenvaste schaal.

Pel de ui en snipper deze fijn. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de rookworst in plakjes.

Verhit de olie en fruit hierin de ui glazig. Schep er dan de blokjes paprika door en bak deze enkele minuten. Voeg de inhoud van het zakje chili mix en 3 dl water toe. Breng alles aan de kook en laat dit 3 minuten zachtjes doorkoken.

Meng de tomatenpuree, de zuurkool, de bruine bonen en de plakjes rookworst erdoor en breng alles op smaak met tabasco.

Schep de chili-zuurkool in de ovenvaste schaal. Zet de schaal in de oven tot de zuurkool gaar is.

Baktijd: circa 35 minuten

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.