Slagerij Van Dijk |
Schil en hak de uien, het sjalotje en de knoflook fijn. Verwarm wat olie in een pan en sauteer hierin de karbonades aan beide kanten bruin. Voeg ui, sjalot en knoflook toe en laat nog 5 minuten zachtjes sauteren. Voeg er dan de tomatenpuree bij en 1.5 dl water. Doe er ook het bouquet garni in en voeg er zout, peper en wat suiker bij. Leg het deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
Kijk af en toe of er nog iets water moet worden toegevoegd. Ontpit de olijven, was en hak de basilicum fijn. Voeg het bij de rest in de pan en laat weer 5 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren met een houten lepel.
Haal de karbonades eruit. Leg ze op een voorverwarmde schaal. Haal het bouquet garni uit de pan en schenk de saus over de karbonades.
Bekijk al onze recepten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.