Slagerij Van Dijk |
Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius. Meng de panko, blaadjes van de basilicum en thijm, peterselie, knoflook, rasp van de limoenschil in een keukenmachine en pureer kort. Voeg het eiwit en sap van de limoen toe en pureer nog even kort. Doe de kruim in een braadslee waarin de rosbief door het kruim kan rollen.
Verhit olie in een koekenpan en voeg een klont boter toe. Braad de rosbief in circa 5 minuten rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en laat even afkoelen. Voeg de runderfond toe aan aan de pan. Kook dit voor de helft in zodat er een lekkere jus ontstaat.
Als de rosbief nog vochtig is, kunt u deze met keukenpapier wat droog deppen. Rol de rosbief door de kruim en druk dit stevig aan, zodat de rosbief helemaal bedekt is. Leg de rosbief in een andere braadslee en bedek met aluminiumfolie. Prik een thermometer in de rosbief en zet deze in de oven. Verwarm het vlees tot 50 graden voor rood vlees of tot 55 graden voor rosé vlees. Dit duurt zo’n 2 tot 3 uur.
Haal het vlees uit de oven en laat even rusten. Verwarm de jus met de baksels uit de braadslee. Smelt kleine klontjes boter in jus totdat er een mooie gladde jus is.
Tip!
Serveer met knapperige groenten en de jus.
Bekijk al onze recepten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.