Slagerij Van Dijk |
Kook de bouillon tot u nog 1 dl. Over hebt. Pers een sinaasappel en de halve citroen uit. Was en droog de tweede sinaasappel en snijd ze in plakken.
Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper. Smelt 50 gram boter in een pan en als ze heet is bak dan de varkenshaasjes snel aan alle kanten bruin. Zet het vuur klein en laat ze nog 20 minuten zachtjes braden.
Smelt de rest van de boter en bak er 5 minuten de schijven sinaasappel in. Houd de varkenshaasjes en de sinaasappelschijven warm als ze klaar zijn.
Giet de boter van de sinaasappelschijven bij de boter van de varkenshaasjes en ontvet deze met het sinaasappelsap en het citroensap. Voeg de ingekookte bouillon erbij, de room en de curacao.
Schraap goed over de bodem zodat alle aanbaksels loslaten. Laat even iets indikken en geef er een beetje cayennepeper bij. Snij de varkenshaasjes in plakken, leg deze op een voorverwarmde schaal, leg een aantal sinaasappelschijven op het vlees en schenk er wat saus over.
Serveer met rijst of krieltjes.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.