Slagerij Van Dijk |
Zet een pan met 2 liter water op. Was de prei en de wortel, snijd vervolgens beide in kleine stukjes. Doe de helft van deze groenten in de pan. Snijd de ui in stukken, steek de kruidnagel in de ui en voeg toe aan de pan met water. Voeg ook de foelie, laurier, peper en peterselie toe aan het water.
Doe de kip in de pan en breng het water licht aan de kook. Pocheer de kip in een uur gaar. Haal de kip dan uit de pan en zeef de bouillon. Voeg de 2e helft van de prei en wortel toe en de vermicelli.
Haal het vel van de kip en pluk het vlees van de kip af. Voeg in kleine stukje toe aan de soep en verwarm het geheel nog even kort. Breng op smaak met peper en zout. Serveer eventueel met vers gehakte peterselie.
Tip!
Voeg groente naar smaak toe aan de soep.
Bekijk al onze recepten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.