Slagerij Van Dijk |
Verhit wat olie in een grote pan en bak hierin het gehakt rul. Haal dit vervolgens uit de pan en verwarm de rest van de olie. Bak hierin de groenten langzaam, zodat de groenten zacht zijn. Dit duurt circa 20 minuten.
Voeg de knoflook, bloem en tomatenpuree toe aan de groenten als deze zacht zijn en bak het geheel nog een paar minuten. Daarna ook het gehakt toevoegen, samen met de bouillon, de Worcestershire sauce en de kruiden. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat ongeveer 45 minuten doorkoken zonder deksel. Controleer na een half uur de hoeveelheid vocht in de pan. Als dit nog te veel is, dan het laatste kwartier wat harder laten koken. Breng op smaak met peper en zout en verwijder het laurierblad.
Maak ondertussen de puree. Kook de aardappels en prak daarna met een scheutje melk. Vermeng dit met driekwart van de kaas en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schep het vlees en de groenten in een ovenschaal en bedek dit met de aardappelpuree. Strooi de overgebleven kaas hierover.
Zet de schotel 25 tot 30 minuten in de oven (220 graden) en dien vervolgens direct op.
Tip: vervang de groenten voor uw favoriete groenten!
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.