Slagerij Van Dijk |
Schil de aardappel, snijd hem in stukjes en kook hem in 10 minuten in water met wat zout gaar. Giet het water af en laat de aardappel afkoelen.
Snipper de ui. Smelt 10 gram boter en fruit de ui glazig maar niet bruin. Laat deze hierna afkoelen. Wrijf de beschuiten fijn. Snijd de peterselie fijn. Snijd het wit van de preien in fijne ringetjes. Maak de aardappel helemaal fijn een een kom en meng er gehakt, ui, beschuit, peterselie, de helft van de room, de bloem, peper en zout door. Kneed er een gelijkmatige gehaktbal van. Laat het gehakt een uur in de koelkast rusten.
Maak het aanrecht en een deegrol nat en rol het gehakt uit tot een halve centimeter dikke lap. Maak het gehakt met een pannenkoekmes los van het aanrecht en snijd de lap in 8 vierkantjes. Bestrooi ieder lapje met preiringen en rol het op. Zorg dat er geen barstjes in de rolletjes zitten.
Verhit de overige boter in een braadpan tot het schuim gaat wegtrekken en braad de gehaktrolletjes rondom bruin en bijna gaar. Bak 4 rolletjes tegelijk. Neem alle rolletjes uit de boter en doe de room in de pan. Laat de room even bakken en roer de jus goed door. Leg het gehakt in de jus en sluit de pan. Stoof het vlees nog 10 minuten na. Draai de rolletjes halverwege de stooftijd.
Serveer met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld een koolgerecht.
Bekijk al onze recepten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.