Slagerij Van Dijk |
Breng een pan aan de kook met de wijn, citroenschil, suiker, kruidnagel en het kaneelstokje. Schil de stoofperen, maar laat de steeltjes eraan zitten. Leg de peertjes in de pan en voeg circa 250 milliliter water toe. Laat ongeveer 45 minuten zachtjes stoven.
Snijd de varkenshaas in plakken van ongeveer 3 centimeter. Wikkel er ontbijtspek omheen. (Gebruik eventueel een prikkertje om de spek vast te zetten.) Bestrooi het vlees met peper en tijm. Verhit boter in een koekenpan en bak de varkenshaas 7 tot 8 minuten. (De binnenkant mag nog rosé zijn). Houd het vlees, indien nodig, warm in aluminiumfolie.
Haal de peertjes uit de pan en laat het vocht inkoken tot een dikte naar smaak. Serveer de varkenshaas met de stoofpeertjes en de rode wijnsaus.
Tip!
Lekker met aardappelpuree!
Bekijk al onze recepten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.