Slagerij Van Dijk |
Verwijder het membraan van de spareribs (het vlies aan de holle kant van de ribben). Stamp met een vijzel de specerijen en zout. Wrijf de spareribs in met dit mengsel en laat minimaal 3 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Leg de ribben met de bolle kant naar boven op de bakplaat en giet circa 1 centimeter water op de bakplaat. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en laat de spareribs circa 2,5 uur garen.
Laat de ingrediënten voor de barbecuesaus 30 minuten zachtjes koken tot een glanzende saus. Voeg, indien nodig, water toe.
Bestrijk de spareribs met barbecuesaus en leg ze nog even onder de grill, zodat ze een mooie glanzende laag krijgen.
Tip!
Gaar de spareribs op de barbecue!
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.