Slagerij Van Dijk |
Voor de vulling
Laat de spinazie ontdooien. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 1 eetlepel olie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de spinazie toe. Even laten inkoken en vervolgens in een schaal doen.
Verhit boter en braad hierin het gehakt. Voeg de spinazie toe en laat even meebakken. Vervolgens ook de Parmezaanse kaas, slagroom en ei in de pan toevoegen. Breng op smaak met oregano, zout en peper. Vul de cannelloni met het vleesmengsel.
Voor de tomatensaus
Pel de ui en knoflook en snipper deze. Snijd de doorregen spek in dobbelsteentjes. 1 eetlepel olie verhitten en hierin de spekblokjes uitbakken. De ui en de knoflook toevoegen en glazig laten bakken.
De bloem erover strooien en erdoor roeren. Ook de tomatenpuree erdoor roeren. Breng op smaak met basilicum, oregano, zout en peper.
3,75 deciliter water mengen met het blokje vleesbouillon. Vervolgens toevoegen aan de saus, goed roeren en aan de kook brengen. Laat het geheel ongeveer 10 minuten koken.
Vervolgens een deel van de saus in een beboterde ovenschaal gieten. De cannelloni naast elkaar erop leggen. De rest van de saus erover gieten. Bestrooien met geraspte kaas en klontjes boter erover verdelen.
Baktijd: 30 minuten
Bekijk al onze recepten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.