Slagerij Van Dijk |
Pel de uien en snijd deze fijn. Halveer de paprika en verwijder de stelen, zaden en zaadlijsten. Snijd deze na het wassen in repen. Leg de tomaten even in kokend water en laat ze vervolgens schrikken met koud water. Ontvel de tomaten en snijd deze in plakken. Breng de groente met zout, peper en parpikapoeder op smaak. Roer 2 eetlepels olie door de groente en leg dit in een geweekte römertopf.
Snijd de braadworst en het spek in stukken van 3 centimenter. Snijd de augurken in plakjes van een halve centimeter. Steek de braadworst, de spek, de augurken en tomaat afwisselend op een spies en leg dit op de groente. Meng 1 eetlepel olie met paprikapoeder en strijk dit over de worstspiesen. Sluit de römertopf en zet ongeveer een half uur in een oven van ongeveer 200 tot 225 graden Celsius.
TIP: doe de spies niet in de oven, maar leg deze op barbecue
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.