Slagerij Van Dijk |
Maak de haricots verts schoon, breng een pan met gezouten water aan de kook, doe de haricots verts erin en laat ze ongeveer 10 minuten koken. Ze mogen niet geheel gaar zijn.
Breng de bouillon aan de kook. Leg de kipfilets in de bouillon en laat ze tien minuten verwarmen. Zorg ervoor dat de Schotse saus nu klaar is. Giet de boontjes af, voeg er de boter bij en stoof ze hier nog even in.
Leg de filets op een voorverwarmde schaal, omring ze met de boontjes, geef er de Schotse saus over en serveer.
Heerlijk met gebakken krieltjes of rijst.
40 gram wortel, 40 gram ui, 40 gram selderijknol, 40 gram sperziebonen, 40 gram boter,
2 dl.bouillon en 0,9 liter roomsaus.
Snij alle groenten fijn en stoof ze in de boter tot dat ze gaar zijn.
Voeg de bouillon toe en laat alles inkoken tot dat er ongeveer 1 dl.over is en de groenten zeer gaar zijn.
Druk het mengsel door een zeef, warm de roomsaus op en voeg de groentepuree hieraan toe.
Bekijk al onze recepten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.