Slagerij Van Dijk |
Leg de rookworst in een pan water en laat deze wellen. Dit water mag niet koken. Schil de aardappels en snijd in stukken. Breng water aan de kook en laat de aardappelen hier in ongeveer 15 minuten garen. Breng nog een pan water met zout aan de kook voor de spruitjes. Deze in ongeveer 7 minuten beetgaar koken.
Stamp de aardappelen met kerriepoeder, melk en boter. Breng op smaak met zout en peper. Stamp de spruitjes door de aardappelen. Deze mogen breken, maar niet volledig kapot gaan.
Schil de appel en snijd in stukjes. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg de appel en de worst door de stamppot. Direct serveren.
Tip! U kunt de rookworst natuurlijk ook vervangen door een kant-en-klaar sudderlapje van uw slager.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.